BLOG

Maximale betrokkenheid en drie andere redenen om een developer te detacheren

De krappe arbeidsmarkt vraagt om automatisering en innovatie, om tekorten in allerlei teams op te vangen. Het is ontzettend lastig om nieuw en bewezen talent aan te trekken voor IT-afdelingen. Samenwerken met een betrouwbare partner biedt dan uitkomst, want die kan zijn developers detacheren. In deze blog delen we vier redenen om hiervoor te kiezen. Ook lichten we kort toe hoe KEMBIT Business Solutions je op dit vlak kan ondersteunen.


Je hebt geen in-house IT'ers voor deze klus

Om allerlei redenen kan het niet lukken om je eigen IT-team op te schalen. De krappe arbeidsmarkt is al genoemd, maar wat ook meespeelt is dat veel software en hardware om de nodige expertise vragen, onder meer voor het beheer en onderhoud. Ook is er regelmatig maatwerk nodig . Daar moet dan de nodige tijd ingestoken worden. Als je dan een ervaren developer kunt ‘lenen’, kun je die ontwikkeltijd aanzienlijk korter maken.

Niet iedereen ziet IT als een corebusiness

Wat ook gebeurt, is dat niet elke organisatie nieuwe developers wíl aannemen. Veel organisaties – ziekenhuizen bijvoorbeeld, of onderwijsinstellingen – hebben een heel andere corebusiness dan IT. Zij willen geen geld vrijmaken om een ontwikkelaar aan te nemen. Uitbesteden is dan een logische volgende stap, om toch te kunnen innoveren: managed services voor langdurige behoeften en detachering voor kortlopende projecten.

Een developer op locatie garandeert betrokkenheid

IT-bedrijven hebben meerdere klanten, dat is logisch. Toch verwachten bedrijven nog weleens dat hun externe developer direct voor ze klaarstaat. Andersom kan het helaas ook gebeuren dat een IT-partner jou onterecht een te lage prioriteit geeft. Dat voorkom je door detachering: de ontwikkelaar werkt dan meerdere dagen per week bij jou op locatie en vormt echt een onderdeel van je team. Zo krijgt hij/zij optimaal mee wat er speelt en waar behoefte aan is. Hoe betrokken wil je het hebben?

Schaal je team flexibel op- en af

Behalve dat detacheren voordeliger uitpakt dan iemand in loondienst nemen, kun je je team ook flexibel op- en afschalen wanneer je IT’ers nodig hebt. Laten we wel zijn, niemand zit te wachten op een dure medewerker die het grootste deel van de tijd niets te doen heeft. Door detachering voorkom je bovendien lange en onzekere sollicitatieprocedures. Natuurlijk, er gaat de nodige tijd zitten in het vinden en kiezen van de juiste partner, maar de kans is aanzienlijk groter dat je een goede dienstverlener treft dan dat je een in-house IT’er aan kunt trekken.

KEMBIT: jouw partner voor IT-detachering

Bij IT-dienstverlener KEMBIT kun je niet alleen terecht voor managed services, maar ook voor detachering (en andersom). Wij snappen als geen ander dat hoe je IT je ondersteunt om je bedrijfsdoelstellingen te halen. Je kunt bij ons terecht voor een of meerdere developers die elke week 32 uur lang bij jou op locatie zijn en zo je organisatie van binnenuit leren kennen. Die andere 8 uur zijn ze natuurlijk bij ons op kantoor, zodat zij en hun collega’s van de andere afdelingen kennis kunnen uitwisselen. Zo kan ons Business Solutions-team jou optimaal helpen met je IT-behoeften. Bovendien, mochten je behoeften of de scope van het project veranderen, dan kun je dat gerust bij ons aankaarten. Dan zorgen wij voor een geschiktere developer uit ons team.


Meer weten? Neem dan contact op via commercie@kembit.nl

Powered by KEMBIT

Dit kennisplatform is een initiatief van KEMBIT.

Wijnandsrade

Kasteel Wijnandsrade

Opfergeltstraat 2

6363 BW Wijnandsrade

Bilthoven

Science park Bilthoven

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9-13

3721 MA Bilthoven

Geleen

Brightlands Chemelot 

Brighthouses G122-240 

Urmonderbaan 22 

(Gate 2) 6167 RD Geleen

Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus 41

5656 AE Eindhoven

© KEMBIT - 2023 |