BLOG

Drie redenen om te kiezen voor software op maat

Elk succesvol bedrijf is uniek, of pakt in ieder geval de zaken net wat anders aan dan de concurrentie. Je IT moet duidelijk aansluiten op wat jou bijzonder maakt. Software op maat (laten) maken is dan essentieel, zodat die aan je bijzondere eisen kan voldoen. In deze blog lees je daar meer over. Ook vertellen we je kort meer over hoe KEMBIT Business Solutions je hiermee kan helpen.


Clouddiensten zijn vaak te sterk gestandaardiseerd

Veel bedrijven vertrouwen op clouddiensten, van aanbieders van verschillende groottes. Dat laatste klinkt logisch, maar heeft wel consequenties voor de hoeveelheid maatwerk. Een grote public-cloud-provider biedt vaak sterk gestandaardiseerde services. Er kan weliswaar sprake zijn van enige flexibiliteit om de oplossing aan jouw eisen te laten voldoen, maar die is niet altijd even groot. Ook kan het zijn dat dergelijke aanpassingen om veel technische kennis vragen, die je misschien niet in huis hebt. Dan is het een logische keuze om op zoek te gaan naar een goede IT-partner.

Maatwerk haalt het beste uit je bestaande systemen naar boven

Slimme maatwerksoftware helpt je vaak om het beste te halen uit wat je al in huis hebt: bijvoorbeeld door je bedrijfssystemen gemakkelijk informatie uit te laten wisselen. Dat kunnen softwarepakketten zijn die je met elkaar wil laten ‘praten’, zodat je bepaalde werkzaamheden kunt automatiseren. Maar het kan ook gaan om hardware; bijvoorbeeld IoT-apparatuur. Omdat er vaak gewerkt wordt met IT van verschillende aanbieders, is het belangrijk dat ze goed geïntegreerd worden binnen je bedrijfsvoering. Daar is vaak maatwerk voor nodig.

Ontwikkelen op maat hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn

We geven het toe: het klinkt wel een beetje eng, software die je helemaal vanaf nul moeten laten bouwen. Gaat dat niet veel tijd en geld kosten? In de praktijk hoeft dat niet zo te zijn. Zoals hierboven geschetst, is het soms genoeg om een systeem te bouwen dat je bestaande IT laat samenwerken. Dan bouw je daar eigenlijk een soort laag bovenop, waardoor je niet van vooraf aan moet beginnen met je project. Wanneer je bovendien kiest voor een ervaren ontwikkelaar, kan diegene vaak op basis van eerdere projecten en code vrij snel software op maat bouwen. Dit scheelt flink in de ontwikkeltijd en natuurlijk ook in de kosten.

Over KEMBIT Business Solutions

Maar hoe kom je aan zo’n ontwikkelaar, zeker in deze krappe arbeidsmarkt? Daarvoor kun je terecht bij de speciale Business Solutions-afdeling van IT-dienstverlener KEMBIT. Het specialisme: software op maat, hetzij door bestaande apps en diensten passend te maken, hetzij door iets nieuws te bouwen. Als geen ander begrijpen we dat IT jou ondersteunt om je bedrijfsdoelen te realiseren. Daarbij hebben we altijd oog voor de (veranderende) behoeften binnen jouw organisatie. Dat doen we op detacheringsbasis: we ‘lenen’ dus een of meerdere van onze developers aan je uit. Dat doet hij/zij 32 uur per week, om zich zo volledig te richten op jouw bijzondere IT-project. Die andere dag is uiteraard bij ons op kantoor, om kennis op te doen en ervaring uit te wisselen. Dat komt onze dienstverlening aan jou natuurlijk alleen maar ten goede.


Meer weten? Neem dan contact op via commercie@kembit.nl

Powered by KEMBIT

Dit kennisplatform is een initiatief van KEMBIT.

Wijnandsrade

Kasteel Wijnandsrade

Opfergeltstraat 2

6363 BW Wijnandsrade

Bilthoven

Science park Bilthoven

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9-13

3721 MA Bilthoven

Geleen

Brightlands Chemelot 

Brighthouses G122-240 

Urmonderbaan 22 

(Gate 2) 6167 RD Geleen

Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus 41

5656 AE Eindhoven

© KEMBIT - 2023 |