BLOG

De ideale digitale werkplek verlicht de werkdruk in de zorg

Een veelgehoorde en terechte klacht van zorgmedewerkers is de grote werkdruk. Mede door een toegenomen regeldruk zijn deze professionals te veel tijd kwijt aan administratie. Het grote vraagstuk: kunnen ze die last verlagen en hun tijd in cliënt- of patiëntzorg steken? Gelukkig kan een passend ingerichte (mobiele) werkplek die werkzaamheden veel efficiënter maken, waardoor er meer tijd overblijft.


Goede zorg bieden is steeds lastiger geworden, zowel in de care als de cure. De vergrijzing en de stijging van het aantal complexe zorgvragen, betekenen meer werkdruk voor zorgmedewerkers. Er komt steeds meer overleg met collega’s en professionals van andere organisaties. Tegelijkertijd is er een krappe arbeidsmarkt. Deze situatie gaat de komende tijd zeker niet verbeteren. Taken zijn ook nog tijdrovender door allerlei regelgeving, en die administratieve rompslomp gaat ten koste van de zorg voor de patiënt.

Het klinkt niet heel efficiënt om zorgprofessionals ook met nieuwe IT te laten werken. Waar halen ze de tijd vandaan? Nou, door efficiënter te werken, met dank aan diezelfde IT.

De ideale werkplek is overal beschikbaar

In de praktijk zijn veel zorgmedewerkers voor een groot deel gewend aan de technologie in kwestie. Degenen die dagelijks meerdere patiënten of cliënten bezoeken, al dan niet op verschillende locaties, hebben meestal een tablet of smartphone bij zich. Die helpt hen met een belangrijk deel van de administratie en informatie-uitwisseling. Het is veel handiger om ter plaatse de nodige informatie door te geven of te ontvangen, dan om steeds naar de centrale werkplek terug te keren.

Toch wil je nog een stapje verder gaan, richting een werkplek die je overal kunt gebruiken: of je nu mobiel werkt of op een desktop. Zo kun je de belangrijkste informatie invullen op je mobiele apparaat, en dit verder uitwerken als je weer achter je bureau zit. Deze single desktop experience is efficiënt en levert belangrijke tijdswinst op. Any place, any time, any device.

Een uitdaging maar ook een uitkomst voor IT

De mensen op de werkvloer zullen blij zijn met zo’n werkplek, maar het is mogelijk dat hun collega’s van IT beren op de weg zien. Zoals gezegd is de zorgsector aan strenge regels gebonden. Hoe breng je de toegangscontrole op het juiste niveau? Hoe houd je overzicht over alle apparaten? Hoe volg je de steeds snellere ontwikkelingen?

Toch heeft de IT-afdeling ook baat bij het efficiënt uitvoeren van hun werkzaamheden. Het is ideaal dat de werkplekken gemakkelijk en snel uniform uitgerold kunnen worden, op basis van gebruikersprofielen. Afhankelijk van je rol binnen de organisatie krijg je dan toegang tot bepaalde apps en data, via een gebruikersportaal. Dit centrale beheer maakt het voor de IT’ers veel eenvoudiger om security te monitoren en updates uit te voeren voor elk apparaat.

Hulp nodig bij het realiseren van de ideale moderne werkplek? KEMBIT heeft hier jarenlange ervaring mee. Je kunt bij ons terecht voor advies, implementatie en beheer, waarbij we jouw IT-afdeling optimaal ondersteunen. Meer weten? Download dan het gratis whitepaper Lever betere zorg door digitale eenvoud: alles bereikbaar op één plek.

Powered by KEMBIT

Dit kennisplatform is een initiatief van KEMBIT.

Wijnandsrade

Kasteel Wijnandsrade

Opfergeltstraat 2

6363 BW Wijnandsrade

Bilthoven

Science park Bilthoven

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9-13

3721 MA Bilthoven

Geleen

Brightlands Chemelot 

Brighthouses G122-240 

Urmonderbaan 22 

(Gate 2) 6167 RD Geleen

Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus 41

5656 AE Eindhoven

© KEMBIT - 2023 |